RSS

Спорт

Спорт за свакога може значити нешто друго. За мене је спорт активност која ми даје полет, елан, вољу и чини живот лепшим.

Спортом се раније нисам много бавио, није ме много привлачио. Кренуо сам као клинац под утицајем борилачких филмова на карате и ту се кратко задржао, довољно дуго да освојим жути појас. Сасвим неамбициозан почетак. У школи нисам био спортски активан, имао сам другачија интересовања. Билцикл је једино што ме везивало за спорт и то онако, скромно.

Тек неке две деценије касније, кад сам схватио важност спорта на здравље, почињем своје прве кораке и то у трчању. Увек ме је занимало како је човек способан да уради неке величанствене ствари, да скочи из авиона и изводи пируете, преплива Ламанш, истрчи маратон, извезе Тур де Франс… За све то треба мотивација, жеља да успеш и добра припрема. Једини спортови који ме нису привлачили су екстремни спортови. Оне који се тиме баве разумем, то су адреналински зависници, које обични спортови као што је трчање не задовољавају, превише су им досадни.

Кад се опробаш у нечему и водиш да ти то прија, као ја у трчању, схватиш да можеш много тога постићи. Ко зна шта будућност доноси. Моја спортска филозофија се огледа у томе да спорт не сме да буде рана, него лек, оно што доприноси пре него оно што спутава. Зато и не форсирам превише, умереност је врлина. Можда се опробам и у неком другом спорту.

Advertisements
 

Затворено за коментаре.